DRENATGE LINFÀTIC

El sistema limfàtic està considerat com una part integral del sistema circulatori i està constituit per la limfa, que es drena als vasos limfàtics i torna a la circulació sanguínia a través de les venes, abans de la seva entrada al cor. El sistema limfàtic no té una bomba de propulsió com el cor en les artèries. La circulació de la limfa depèn de la pressió del sistema circulatori i de l'efecte del massatge natural que fan els músculs quan estan en moviment. La tècnica del drenatge limfàtic consisteix a fer arribar als territoris limfàtics sans l’excés de líquid acumulat en algunes zones (edema), mitjançant les manipulacions o els massatges, de manera que el sistema s’equilibri. El drenatge limfàtic l’ha de realitzar un fisioterapeuta especialitzat.

Indicacions:

Mèdiques: Limfoedemes o edemes limfostàtics (inflamacions d'origen limfàtic) - Edemes de l'embaràs - Edemes de la síndrome premenstrual - Fleboedemes (edemes per trastorns de circulació venosa) - Edemes postoperatoris i postraumàtics - Bronquitis crònica. - Asma bronquial – Restrenyiment - Cefalees i migranyes - Neuralgia del trigèmin.

Estètiques: Acné rosàcea (afecció inflamatoria crònica amb congestió i envermelliment de la pell manifestada en la part central de la cara) – Cel·lulitis - Lipoedemes (Cúmul de greix localitzat fonamentalment en les cames) - Tractament de cicatrius anormals.